سر و کله ی قهرمانان دی سی و مارول از کجا پیدا شد
ابرقهرمان ها طی دهه ۴۰ میلادی به دنیا آمدند تا جایگزین قهرمان های داستان های عامه پسند شوند.
در آن سال ها کمیک بوک ها شخصیت هایی را به تصویر می کشیدند که به لطف قدرت های ماورایی خود بر هر دشمنی غلبه می کردند.
این ویژگی برای بسیاری از دنبال کنندگان داستان های عامه پسند جذاب بود. خود ابرقهرمانان هم کاراکترهای جذابی بودند؛ مردان و زنانی که در عین داشتن زندگی به ظاهر عادی، همنوعان خود را از خطر نجات می دادند.
دیگر وجه برتری ابرقهرمانان، نبود مشکلات درجه سنی بود. در حالی که دیگر قصه های عامه پسند معمولا نمی توانستند سرگرمی مناسبی برای کودکان باشند، ابرقهرمانان مشخصات لازم برای تبدیل شدن به یک پدیده سرگرم کننده برای بیشتر سنین را داشتند.
البته قهرمانان کمیک بوک راه درازی را برای رسیدن به این سطح از موفقیت طی کردند؛ راهی که نزدیک به ۸۰ سال پیش آغاز شد.
مارتین گودمن فرزند ارشد خانواده ای سیزده نفره بود. او که علاقه وافری به سفر و داستان داشت، در سال ۱۹۳۳ وارد کار نشر شد و مجله Western Supernovel Magazine را منتشر کرد. در آن هنگام مجله هایی که داستان های عامه پسند یا همان Pulp را چاپ می کردند، از محبوبیت بالایی در بین مردم آمریکا برخوردار بودند و گودمن هم به همین دلیل وارد این حوزه شد.
شش سال بعد و با رواج مجلات و کتاب های کمیک، گودمن به فکر تاسیس انتشاراتی مختص کمیک بوک افتاد. او در سال ۱۹۳۹ زمانی که تنها ۳۱ سالش بود، انتشارات تایملی را تاسیس کرد؛ انتشاراتی که بعدها مارول نام گرفت.
اولین کمیک بوک آنها با نام Marvel Comics در اواخر همان سال منتشر و با استقبال خوبی همراه شد.
Human Torch، اولین ابرقهرمانی بود که مارول خلق کرد، رباتی که به دستان دانشمندی خردمند ساخته شده بود و می توانست آتش را کنترل کند.
شماره نخست مارول کمیکز، خیلی زود محبوب شد و طی مدت زمانی کوتاه فروشی ۹۰۰ هزار نسخه ای را تجربه کرد. به واسطه این موفقیت سازوکار تایملی دستخوش تغییر و تحول شد و تعدادی طراح و نویسنده به آن اضافه شدند
اولین کار دی سی، مجموعه ای جدید بود به نام Action Comics، کمیکی که برای نخستین بار سوپرمن را به خوانندگان معرفی کرد.
اکشن کمیکز در اواخر سال ۱۹۳۸ منتشر شد تا سوپرمن اولین ابرقهرمان کتاب های کمیک نام بگیرد. به فاصله یک سال، دی سی با معرفی بتمن و مرد شنی ابرقهرمانان را یک پله جلو هل داد.
جالب این که بیشتر ابرقهرمانان دی سی طی سال های ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۷۱ خلق شدند.
این قهرمانان شامل بتمن، رابین، زن شگفت انگیز، فلش، فانوس سبز، آکوامن و Green Arrow بودند.
اولین دهه ۴۰ کتاب های مارول محبوبیت بیشتری نسبت به ابرقهرمانان دی سی داشتند.
جالب این که در آن دوران کاپیتان مارول با فروش متوسط ۱.۴ میلیون نسخه در هر شماره، محبوب ترین ابرقهرمان بود.
این شخصیت که بعدها Shazam نام گرفت، در آن هنگام به وسیله فاوسFawcett Comics منتشر می شد، هر چند در اوایل دهه ۷۰ میلادی تمامی حقوق آن به سی دی رسید.
خیلی جالب بود ممنون🙂